Yalan ağızlarına yuva yapmış

Yalan ağızlarına yuva yapmış Yalan ağızlarına yuva yapmış
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduğu 4.5 yıl süresince vaat ettiği projelerinin %90’ınını gerçekleştiremeyen, yaptım diyerek hizmete sunduğu projelerinin de eksiklikleri nedeniyle eleştirilerin odağı haline gelen Tanju Özcan, sosyal medya ve basın aracılığıyla bugüne kadar iyi yönettiği “Başarılı Belediye Başkanı” profilini çizmeye devam ediyor.

Bolu’nun sorunlarıyla 4.5 yıldır ilgilenmeyen ve bu süre zarfında da başta katıldığı ulusal kanallardaki programlarda ve sosyal medya paylaşımlarında “Bolu” kelimesini telaffuz etmekten kaçınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den atıldıktan sonra oturabileceği başka koltuk kalmayınca yeniden Bolu’ya döndü.

Sosyal medya ve basın aracılığıyla “çalışıyormuş” gibi kendisini kamuoyuna sunmayı en iyi şekilde basın desteğiyle ortaya koyan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu sefer de hasta ve bakıma muhtaç kimsesizler üzerinden yalanlarla “çalışıyormuş” algısı yapmaya çalıştı.

Sosyal medya hesabından; “Sosyal Belediyecilik Hizmetleri’ni 4 yılda yaklaşık 7’ye katladık. Fakir, fukara, engelli ve yaşlı bireylerimiz her zaman önceliğimiz oldu” ifadeleriyle bir video paylaştı. Ardından da basına servis edilen haberle de; “Belediye bünyesinde oluşturulan ekipler 4 yılda 27 bin 345 evde temizlik yaptı. Yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik 40 bin 500 hasta yıkama ve kişisel bakım hizmeti gerçekleştirdi” yalanı üzerinden Bolu Halkı aldatılmaya çalışıldı.

Açıklanan rakamların hepsi yalan

Bolu Belediyesi tarafından 4 yılda 27 bin 345 evde temizlik ve yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç 40 bin 500 hasta yıkama ve kişisel bakım hizmeti gerçekleştirildi açıklaması yalan çıktı.

Bolu Belediyesi’nin resmi kaynağı olan Bolu Belediyesi’nin yıllık faaliyet raporları incelendiğinde ise gerçek rakamlar ile açıklanan rakamlar arasında uçurumlar olduğu görülüyor.

Bolu Belediyesinin resmi rakamlarına göre; 2019 yılında 124, 2020 yılında 2695, 2021 yılında 2377 ve 2022 yılında da 2599 olmak üzere 4 yılda yapılan ev temizliği sayısının 7795 olduğu ortaya çıkıyor. 2023 yılı Faaliyet Raporu yıl bitmediği için çıkmasa da bu yıl da 3 bin evde temizlik yapıldığı varsayılsa bile Bolu Belediyesi’nin 5 yılın sonunda temizlediği ev sayısı 10 bin oluyor. Buna karşılık ise Bolu Belediyesinden yapılan açıklamada 4 yılda temizliği yapılan ev sayısı 27 bin 345 olarak açıklandı. Yani açıklanan rakam koca bir yalan.

Yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik hasta yıkama ve kişisel bakım hizmetinde de durum farklı değil. Bolu Belediyesi 4 yılda 40 bin 500 vatandaşa bu hizmeti verdiğini açıklasa da Faaliyet raporlarına göre ise bu rakamında 13.481 olduğu gözüküyor. 2023 yılını da abartarak 4 bin 55 kişi desek bile açıklanan rakamın yarısının yalan olduğu ortaya çıkıyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Sosyal Belediyecilik Hizmeti açısından Bolu Belediyesi’nin kendi döneminde 7 kat büyüdüğü paylaşımının ardından açıklana rakamları, Bolu Belediyesi’nin resmi rakamları olan Faaliyet Raporları yalanlamış oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler